dinsdag 13 maart 2012

Promotiekansen nihil voor CHESS 1

Uit, tegen en in Nieuuwerkerk aan den IJssel werd met 6-2 verloren. Er moest minimaal gelijk gespeeld worden om kans te maken op promotie. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was het een spannende wedstrijd.
We traden aan met twee invallers; Martijn van der Vaart aan bord 8, en good old Jan van Elburg aan bord 7. Martijn ging voor de keel van zijn tegenstander, in een Franse partij rokeerde hij lang om de witte koningstelling met pionnen te bestormen.
Na een torenoffer was er geen verdediging meer, en kwamen wij op een 1-0 voorsprong. Een stand die heel lang op het bord bleef. Pas tegen 11 uur vielen er beslissingen. Jos Kruidenier speelde remise aan bord 4. Er had meer in gezeten, maar Jos miste een winstkans.
René Mersch [bord 5] speelde een partij waar het evenwicht niet echt verbroken leek, ook remise. Toen was het gedaan met de punten voor CHESS... Ook Jan van Elburg miste een winst, en verloor zelfs. Bas van Driel [bord 6] kreeg een pijnlijke vrije d-pion in zijn stelling. Een alles of niets offensief deed de kansen niet keren, ook hij noteerde een 0.
Martin van der Hidde [bord 2] stond met zwart iets slechter, maar wit bouwde zijn voordeel langzaam maar zeker uit. Een kwaliteitsoffer van Martin, uit nood geboren, bracht nog wat schwindelkansen, maar niet meer dan dat, ook een 0. Erik Smeekes [bord 3] kreeg met wit een goede stelling. Er werd echter veel tijd geinvesteerd, mogelijk deed dat Erik de das om. Ook hij moest een 0 noteren.
Ron Burgerhout [bord 1] kreeg een gewonnen stelling, maakte het niet af in tijdnood, en verzeilde in een pionneneindspel waar hij de remisezet niet zag. Zo dropen wij af richting Vlaardingen.
Nieuwerkerk heeft nu de beste papieren om volgend jaar promotieklasse te spelen.

Geen opmerkingen: